Zelfs SP wil stoppen met Windmolens op land

’Klimaatpaus Nijpels sturen we met pensioen’

Voorlezen

Lilian Marijnissen

Op veel plekken in het land is verzet tegen de komst van windturbines. In regio’s die al te maken kregen met deze windturbines merken mensen de gevolgen daarvan voor hun gezondheid. Het is een belangrijk signaal dat het RIVM een expertisecentrum is gestart dat kijkt naar de gevolgen voor de volksgezondheid als er windturbines worden geplaatst. Met het huidige klimaatbeleid halen we de doelen niet, hebben mensen wel de (financiële) lasten, maar profiteren er niet van. Terwijl er alternatieven zijn. Hoog tijd voor een nieuwe strategie: we laten het niet meer aan de markt, klimaatpaus Nijpels sturen we met pensioen en we stoppen nu met wind op land en investeren in zonnepanelen op daken, het isoleren van huizen en het aanpakken van de grote vervuilers. Tijd voor klimaatrechtvaardigheid.

Amsterdammers viel hoon ten deel toen het verzet tegen de komst van windturbines in de stad opbloeide, aangezien dit toch juist de mensen waren die normaal gesproken altijd pleitten voor strengere klimaatmaatregelen? Veel inwoners van niet-Randstedelijke provincies hebben al ervaring met het door de strot geduwd krijgen van vergelijkbare plannen. Maar de zorgen en boosheid van al deze mensen, overal in Nederland, zijn natuurlijk goed te begrijpen.

Lees dit artikel verder op de website van de SP.

1 gedachte over “Zelfs SP wil stoppen met Windmolens op land”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.