Oprichting actiegroep Montfoort Windmolens NEE!

Deze website is de lucht in gegaan met de oprichting van de actiegroep Montfoort Windmolens NEE!

Wij willen geen windmolens in onze achtertuin. En we denken dat heel veel mensen in Montfoort en Linschoten daar ook zo over denken. We gaan dus ons best doen om dat aantoonbaar te maken. Als Montfoort hier in meerderheid tegen is, dan moet onze stem belangrijk worden. Daar gaan we ons best voor doen.

In dit plaatje is te zien waar (in ons directe omgeving) windmolens zijn gepland. Het gaat hier om mega grote turbines.

Hieronder een plaatje die ongeveer de grootte aangeeft.

Wij willen deze windmolens niet in onze achtertuin. Omdat ze spuuglelijk zijn, veel te groot, ze zullen het woongenot aantasten en ons milieu verzieken. Ook wordt langzamerhand duidelijk dat mensen ziek kunnen worden van leven in de buurt van deze turbines. Bovendien is het echt maar de vraag of inzet van windmolens duurzaam is. Daarover verschillen de meningen. Laten we die discussie eens afwachten.

En er zijn andere oplossingen mogelijk. Laten we die discussie ook voeren.

2 gedachten over “Oprichting actiegroep Montfoort Windmolens NEE!”

  1. Frans en Anja van Lint

    Mega grote windmolens mogen zeker niet komen hier in Montfoort en omstreken. Het tast onze mooie omgeving aan, door zicht, geluid en slagschaduw overlast! Daarbij zijn wij er fel op tegen dat goed, kost-en vruchtbaar land wordt gebruikt voor windmolens en/of zonnepanelen!! Menig bedrijf hier op het platteland, onze voedselmakers, hebben deze ruimtes nodig in hun bedrijfsvoering.
    In deze unieke omgeving, ons Groene Hart, zijn woningen, met z’n bewoners volop aanwezig en zal nog uitgebreid moeten worden, dus maakt dat we extra zuinig moeten zijn op onze natuurlijke leefomgeving. Ieder mens heeft beweeg en recreatie ruimte nodig!
    Er zijn alternatieven voor andere energieopwekkingen, die overwogen en/of ontwikkeld kunnen worden….dus een grote NEE tegen deze plannen van gemeentes en overheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.